Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След почти деветгодишно отсъствие Гърция се завърна в понеделник на международните финансови пазари с първата си  емисия на 5-годишни дългови облигации след озравителната програма, предаде всекидневникът "Катимерини".

Правителството се надява емисията да му донесе финансиране от €2 млрд., посочи изданието.

Банките Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Merrill Lynch, HSBC и Societe General са определени като посредници в емисията. 

"Катимерини" цитира неназовани пазарни играчи, които очакват доходност по облигациите от 3,5-3,6%. 

Гръцкият публичен дълг достигна €356 млрд. евро или 178,6% от БВП в края на третото тримесечие на 2018 г. Кредитният рейтинг на страната е B+ по Standard and Poor's, B3 по Moody's и BB-  по Fitch. Първите две агенции дават на Гърция положителна перспектива, третата - стабилна.

Последният тригодишен спасителен план на еврозоната за Гърция на стойност €86 млрд. приключи миналия юли.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.