Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вече е официално - компанията на братята Кирил и Георги Домусчиеви - „Адванс медия груп“ - купува Нова телевизия. Съобщението дойде от настоящия собственик на медийната група "Нова Броудкастинг Груп" - шведската компания Modern Times Group (MTG)

Между MTG и фирмата на Домусчиеви вече е сключено споразумение за продажба, като цената е 185 млн. евро. Същата сума предложи и чешкият мириардер Петр Келнер преди година, имаше предварителен договор, но сделката се провали заради отказ на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да я одобри. Решението на антимонополния орган бе обжалвано пред съда, делото бе насрочено за пролетта на тази година, но преди първото заседание страните се отказаха от продажбата.

Само преди няколко дни, когато информацията за продажбата излезе, но от неофициални източници, от MTG отказаха да "коментират слухове".

Днес вече е ясно, че се очаква продажбата на Нова телевивизия и останалите медии в групата - каналите "Диема", списание "Ева" и "Нет.инфо", да бъде финализирана през второто тримесечие на 2019 г., става ясно още от съобщението на MTG. Преди това отново трябва да се пита КЗК и тя да даде положително становище. 

През 2018 г. КЗК спря продажбата, като след мотивите бе и този, че значителният брой средства за масова информация, с които ще разполага обединената група, ще ѝ даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.