"Левски" обяви нов трансфер - на Мартин Райнов от "Берое". "Сините" опитаха да привлекат капитана на "зелено-белите" още през лятото, но тогава опитът удари на камък. Причината е, че от "Герена" не успяха да удовлетворят финансовите изисквания на клуба и играча.

Сега обаче "Левски" има нов собственик, който явно е развързал кесията, подпомогнат и от преминаването на Габриел Обертан в Турция за около 1,7 милиона евро - поне по думите на президента на "Ерзурумспор".

Новата политика на "Левски" е да се разчита на българи и Райнов е потвърждение на тези намерения. На "Герена" вероятно ще се завърнат Валери Божинов и Живко Миланов.

Договорът на Мартин Райнов е за година и половина. 

Халфът е роден на 25 април 1992 г. в Габрово. Започва да тренира футбол в школата на местния "Янтра". На 13-годишна възраст е привлечен в "Берое" (Стара Загора).  Има седем мача за националния отбор.

Междувременно "Левски" продължава да е без победа на зимната подготовка в Кипър и съответно под ръководството на новия треньор Георги Дерменджиев. Днес отборът направи 1:1 в литовския шампион "Судова". 

"Сините" бяха и напът да загубят, но Давиде Мариани донесе равенство с удар от около 30 метра в 78-ата минута. Лагерът приключва с мач срещу сръбския "Чукарички" на 8 февруари от 17 часа.