Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Задават се хвърчащите автомобили, или още - въздушните таксита. В сряда "Боинг" изпробва за първи път своя прототип, който е кръстоска на хеликоптер, самолет и дрон.

От класическите въздухоплавателни съдове го отличават вертикалното му излитане, съчетано с електрическо задвижване и фиксирани криле.

Тестът в Манасас, Вирджиния, САЩ включваше излитане, задържане във въздуха няколко метра над земята и меко кацане, но не и движение в някаква посока.

Ройтерс определи демонстрацията като "малка, но значителна стъпка" към революционизиране на градския транспорт.

Шефът на технологиите на "Боинг" Грег Хайслоп каза пред в. "Ю Ес Ей тудей", че за една година фирмата е стигнала от концептуалния дизайн до летящия прототип.

Последният е с размери от около 9 метра на 9 метра и има обхват на полета 80 километра.

Видео "Боинг" в "Ю тюб"

"Боинг" се надява да отвори пазар за въздушна градска мобилност. По подобен автономен летателен апарат работи и конкурентът му "Бел хеликоптърс", който е поделение на индустриалния конгломерат "Текстрон". 

Компанията за споделени пътувания "Убер" работи и с двете фирми за създаване на мрежа от летящи автомобили за големите градове в обозримото бъдеще. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.