Националната телевизия се похвали със старта на чисто ново предаване в ефира си от тази неделя. Предаване за... "различни гледни точки за произхода на човека, неразказвани факти и малко известни хипотези за различни исторически събития", пише в официалния сайт на държавната медия. Новата продукция се казва "Новото познание", че тече в смятаното за най-гледаемо време в неделя от 18,30 ч., а ефирът е на БНТ2. 

Водещ на продукцията е Стойчо Керев. Той е и в екипа на едноименен сайт, а самият телевизионен формат не е нов. Той стартира през 2013 г., се твърди в сайта "Новото познание", епизодите са с продължитеност 27 минути и досега проектът има три сезона с над 300 записа - под името "Въпрос на гледна точка". Според архивите в интернет предаването се е излъчвало по канал News7, който беше част от пакета програми на TV7. И в момента се произвеждат епизоди, става ясно от сайта на проекта. Например този от 5 януари 2019 г. е със заглавие "Магията и вещерството по българските земи".

"В студиото на „Новото познание“ ще гостуват едни от най-големите експерти у нас и в чужбина. Проектът запознава зрителите с посветени личности, с тайните на свободната енергия и представя алтернативни теории за човечеството от древни времена. В миналото истинското познание е било привилегия на отбрани групи хора, които са имали за цел да го развият и да го предадат на поколенията.", съобщава новинарският сайт на националната телевизия.

„Българите са едни от най-духовните същности и е нормално да имат повишен интерес към такива теми. Все по-често скриваното от очите на хората познание става обект на изследвания от различни автори. Днес мнозина се питат каква е причината да ни заблуждават различни кръгове управляващи света? Отговорът е повече от категоричен - упражняването на власт. Масони, илюминати, сциентолози и представители на различни тайни общества спорят за контрола над планетата всекидневно. Точно сега в тези последни дни хватката над умовете на човечеството започва да отслабва и невидимото става видимо“,  споделя пред БНТ Стойчо Керев – автор и водещ на предаването.

Приложена е и биография на водещия, в която се припомня, че той е познат на зрителите от ефира на БНТ" "В обществената телевизия започва работа с екипа на Емил Розов и покойната вече Алис Крайчева, които създават предаването „Събота късен следобед“. От 1996 г. е и водещ на легендарния проект на Кеворк Кеворкян„Всяка неделя“.