Славиша Стоянович остава треньор на "Левски" поне юни, когато изтича договорът му, обяви словенецът на пресконференция след първата тренировка на "сините" за годината.

Около името на специалиста имаше доста спекулации - че преговаря за националния отбор на Латвия и може да напусне "Герена" още сега или да съчетава двата поста, например.

"Както виждате, аз съм тук, така започна Стоянович. - В края на миналата година беше пълно с дезинформации, инсинуации и манипулации. Вярно е, че имах оферта за националния отбор на Латвия, както и от още два клуба. Не беше лесен период за мен, уж отидох на почивка, а то не беше почивка заради всичко това. Но аз съм тук и ако всичко е наред, ще бъда треньор до юни. Договорът ми е за една година с опция за продължаване, а не за две. В края на месец май ще седнем и ще разговаряме. Тогава ще бъде обсъдена работата ми. Това е засега. Ще работя така, както "Левски" иска и както феновете искат. Не съм тук, за да вегетирам. Искам да направя нещо за клуба, да постигна нещо."

Стоянович не спомена имена за селекцията, но призна, че "Левски" трябва да се раздели с определени играчи, за да вземе нови. Днес тренираха 30 футболисти, а бразилците още не са пристигнали, така бройката става наистина внушителна. Треньорът каза, че в четвъртък ще замине за Кипър с 24 полеви играчи и още трима вратари. Дотогава ще се уточни кои отпадат.

Той заяви с усмивка, че ще пали свещ в черква "Левски" да се справи със селекцията и да върви напред. Също така се прекръсти пред журналистите всичко около участието на "сините" в евротурнирите да се разреши. Както е известно клубът е изваден от Европа, ако до края на февруари не разплати 2 милиона лева.

Треньорът добави, че и преди е изпадал в такива ситуации - с "Цървена звезда", който е правил шампион, както и с други два клуба. И за тях не е било ясно дали ще бъдат допуснати до евротурнирите.

Стоянович обясни, че ще види в каква форма се намира Николай Михайлов и ще прецени дали да поиска още един вратар. Също така иска поне по един централен защитник и халф, както и нападател, ако Станислав Костов бъде продаден, а към него има интерес.

"Със Спас Русев обсъдихме технически неща около отбора и подготовката. Кои ще пътуват за Кипър, кои остават... Аз отдавна съм дал списък за селекцията. Беше хубаво сега да започнем с нови, но аз съм във футбола от много време и съм наясно, че има реалности. Не съм разочарован, няма място за такива неща."

Славиша Стоянович отказа да назове имена на желани футболисти, той отговори уклончиво дали "Левски" иска Мартин Райнов, Иван Бандаловски (от "Берое") и Валери Божинов, който вече е свободен агент. Само се изказа ласкаво и за тримата, като подчерта, че отборът има нужда от бойци. Също така изтъкна, че от първия ден е настоявал за повече класни български футболисти, които са и национали.

Словенецът даде висока оценка на Димитър Иванков, който от днес се завърна на "Герена" като треньор на вратарите. Двамата са разговаряли няколко пъти в края на миналата година и Стоянович е останал впечатлен от професионализма и човешките качества на бившия страж на "Левски".