Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите за новата 2019-а година. В  обръщение на профила си във фейсбук той написа, че е изминала една дълга година, изпълнена с много предизвикателства. Премиерът отбелязва, че България за първи път пое председателството на Съвета на Европейския съюз. 

"Доказахме, че можем да бъдем активни участници в дебатите за развитието на ЕС, миграцията, присъединяването на Западните Балкани към Съюза, че може да защитаваме националния си интерес по важни въпроси като правата на българските граждани във Великобритания след брекзит. Доказахме, че можем да бъдем лидер в региона, водейки активни разговори със съседите ни за реализирането на съвместни проекти и развитието на всички държави на Балканите", изтъкна Борисов.

Той допълва, че в сила влиза рекордно голям държавен бюджет с ръст на БВП, пенсии, заплати, като особено внимание се отделя на образованието и на хората в неравностойно положение.

 

 

 

Коментари

Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

Да разгледаме актуалните данни

и сравним България и Хърватия за 2017 г. БВП: 56.832 милиарда $ срещу 54.849 милиарда $ на Хърватия или разлика само от 3.5% в полза на България. Брой на населението: 7.100 милиона срещу 4.154 милиона на Хърватия или разлика от 42% в полза на България. Производителност на човек от населението: 8 002 $ срещу 13 204 $ на хърватски гражданин или 165% в полза на Хърватия. Единственият извод, който се набива от пръв поглед е поразителното превъзходство в кражбите и огромния дял на сивия сектор в България.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.