Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българското външно министерство е поискало по официален ред обяснение от руското посолство в България за публикацията „По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма". Коментарът на лидера на партия "Възраждане" - Костадин Костадинов, беше препубликуван от неговия профил в социалната мрежа първо в сайта Класа.бг.

А след това беше споделен отново във "Фейсбук" този път на официалната страница на дипломатическата мисия на Руската федерация в България.

 

От българското Министерство на външните работи (МВнР) отново използваха социалната мрежа, за да излязат с коментар по случая.  

"По указания на ръководството на МВнР заместващият директора на дирекция “Източна Европа и Централна Азия” посланик Георги Панайотов е провел разговор със съветник в посолството на Руската федерация, като е предал позицията на българската страна по повод безкритичното публикуване на фейсбук страницата на посолството на препечатка от сайт. Представителят на МВнР изрази разочарование по повод публикуването на мнение, съдържащо обидни за българския народ квалификации, като посочи, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани.", казва в съобщение на МВнР, публикувано в официалната страница във "Фейсбук".

 

От пресцентъра на МВнР обясниха пред Клуб Z, че са предприети мерки да бъде изложена българската позиция пред руските представители в София. Оттам обаче не посочиха каква е била реакцията на руските дипломати. Но все пак очакват публикацията, в която български граждани се наричат "олигофрени и малоумници" да бъде свалена. 

 

Коментари

Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

В нормалните държави,

източника на конфликта се отстранява без обяснения (елхата се премества в старчески дом например).

Самите руснаци най-усилено работят за разрастване на.....

.....антируските настроенния в България! Кой нормален човек ще продължава да обича онзи който го нарича "олигофрен и малоумен"?

Путинките

използват в хибридната си война и русофили, и русофоби. Така например хора от партия Възраждане на Костадин Костадинов бяха с протеста на майките и тогава тук им ръкопляскаха. Сега "соросоиди" хулят Костадинов, който ги хули... :)
 's picture

godo1952

Петър

Руският журналист Александър Невзоров: „ Руснаците се чувстват щастливи, само когато бомбардират някого”...

Външно министерство....

...трябва да ИЗИСКВА извинение за просташките маниери!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.