Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В последното редовно заседание за годината правителството отпусна 1,5 млн. лв. за изграждане на нова спортна зала в комплекс „Раковски“. Там се намира Националният център по художествена гимнастика.

Премиерът Бойко Борисов посрещна преди заседанието на кабинета председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и състезателки от националния отбор. 

„Ще се реши един много наболял проблем с малката материална база, която имаше до момента за подготовка на националните състезателки“, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

Илиана Раева описа решението като "най-красивия коледен подарък" за националния отбор по художествена гимнастика. Тя се изказа ласкаво за премиера Борисов, но пропусна да "благодари" на българските данъкоплатци, с чиито пари ще бъде построена новата зала. 

"Всички ние сме безкрайно благодарни на г-н Борисов, на правителството на България", посочи Раева.

Строежът на новото съоръжение трябва да започне през 2019 г.

За "високо спортно майсторство"

На днешното правителствено заседание беше приета и Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018 - 2020 г.

Заложените в нея приоритети отразяват ролята на държавата и местната власт и на спортните организации при реализацията на общите идеи за развитие на физическото възпитание и спорта, съобразени с икономическите и социалните приоритети управленската програма на правителството, се казва в съобщението на правителствената информационна служба. 

"Цели се също издигане на спортния престиж на нацията на световно ниво чрез усъвършенстване на националната система за физическо възпитание и спорт в съответствие с водещите европейски практики с оглед насърчаване на физическото възпитание на гражданите и стимулиране на спорта за високи постижения и модернизация на спортната инфраструктура, която да задоволява потребностите на населението от системни занимания с физически упражнения и спорт.", пише още там. 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ДА ПРИПОМНИМ:

30 октомври 2012-та: Вчера се провело отчетно-изборно събрание на старейшините на ГЕРБ. Преизбрали с абсолютно мнозинство Николай Андреев. В развълнувано слово лидерът рекъл: „Благодарим на човека, който е един истински строител на нова България. Изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия ГЕРБ. Изразяваме дълбока признателност към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Благодарим за доверието, което ни гласуват.” Сменете само Борисов с Живков и Цветанов с Милко Балев и ще се сетите защо ви умилява това приветствие. Защото е издържано в най-добрите традиции на възхвалната априлска реторика. В „Сега”, след дописката, читател пита с недоумение: „Написаното художествена измислица ли е?” Пък друг го успокоява: „Реалността е по-страшна от измислицата.” 27 ДЕКЕМВРИ 2018 - вече отявлен КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА, ала Г. Димитров, В. ЧЕРВЕНКОВ... Със закони за УЖ гражданска конфискация, но по същество НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ по закони от 1946-та год. В името на ПП ГРОБ..

Националният център по художествена гимнастика!!!?

Някой може ли да покаже кое от девиза на олимпийските игри (по-бързо, по-високо, по-силно) може да се приложи за този измислен..."спорт" художествената гимнастика? Тя продължава да се води спорт само заради прищевките на руснаците.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.