Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Благотворителната инициатива „Българската Коледа“ в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания събра 2 млн. лв. до момента, а набирането на дарения продължава. Това съобщиха от прессекретариата на президента Румен Радев. От 16 години кампанията е под патронажа на държавния глава. 

Към момента са изпратени 560 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Радев в края на ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лв., a 35 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Дарения за благотворителната инициатива могат да бъдат правени целогодишно, припомнят от екипа на държавния глава.

Навръх Рождество Христово бе и традиционният концерт, посветен на инициативата. По време на 16-ото издание на "Българската Коледа" на сцената излязоха известни български музиканти, изявени актьори, спортисти и танцьори - Михаела Филева, група "Фондацията", Графа, Миро, Орлин Павлов, Тони Димитрова и Орлин Горанов, детският радиохор на БНР, възпитаниците на националното училище за танцови изкуства в София, детска вокална група "Бон Бон" и хорът към Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев". 

След миналогодишния благотворителен форум 22 лечебни заведения получиха съвременна медицинска апаратура на обща стойност 1 790 000 лева., част от която бе последно поколение високотехнологични роботизирани системи за рехабилитация. От старта на кампанията през 2003 г. досега са събрани близо 33 милиона лева. С тях са подпомогнати 4388 български деца и е дарена медицинска апаратура на общо 281 лечебни заведения в цяла България. 

ТУК  можете да видите как да направите дарение през цялата 2019 г. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.