Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Урокът, който научихме по повод цялата реконструкция на улица „Граф Игнатиев“ е, че само работа не е достатъчна. Заложихме на сериозни усилия в това да подготвим, защитим и реализираме проекта и пропуснахме момента за активна комуникация с гражданите и особено с живеещите и работещите в тази зона

Признанието дойде от кметицата на София Йорданка Фандъкова в участието й в "Дарик" за обзор на изминаващата 2018 г. Тя подчерта, че за всички е било ясно, че този ремонт е бил абсолютно необходим и разказа, че ремонтът не е само плочки и павета, а "цялостен проект с огромни инвестиции в подземната инфраструктура". Като започнала реконструкцията се открил "пълен хаос в подземните мрежи", но вече всички са подредени и подменени - в това число и канализацията на над 100 години. 

Това обаче не се виждало. За това, което се вижда обаче - плочките и изпълнението на ремонта, Фандъкова отказа да влезе в естетически спор: 

„Всеки човек има различен вкус. Благодаря на всички, които се отзоваха на моя призив – всеки, който иска естетически да оцени този проект, да се разходи и да го види лично, а не само по фейсбук. Нека да изчакаме да приключи проектът, тогава съм сигурна, че ще чуем оценките на хората“.

Мръсният въздух - приоритет и успехи

Според столичната кметица темата с чистотата на въздуха в София е водеща в градския дневен ред. Тя посочи, че около 55 000 домакинства на територията на Столичната община се отопляват на твърдо битово гориво, а това през зимата е най-сериозния източник на замърсяване на въздуха. Затова има два проекта, по които до три години ще бъдат подменени безвъзмездно инсталациите на 1/3 от домакинствата, които се отопляват на твърдо битово гориво.

Фандъкова се похвали, че вече са приети от правителството и предложени от нея законодателни инициативи за справяне с проблема

„Предложили сме и въвеждане на стикери за екологичен стандарт на автомобилите, така че да може в дни със завишени норми на фини прахови частици да затваряме определени зони в града, съчетано с въвеждане на буферни паркинги, „зелен билет“ и за в бъдеще – безплатен градски транспорт. Но въвеждането на безплатен градски транспорт няма да даде резултат, без да въведем и останалите неща. ", мисли кметицата.

Днес например - събота преди празници - буферните паркинги в София са безплатни именно заради мръсния въздух, съобщиха по-рано от Столичната община. Състоянието на атмосферата бе също толкова лошо и в последните два работни дни, но никоя от мерките на общината не беше въведена за четвъртък и петък. Само децата с белодробни заболявания можеше да не ходят на училище и детска градина - срещу медицински документ.

Фандъкова отказа да отговори дали би приела номинация от ГЕРБ да се бори на предстоящите местни избори през есента на 2019 г. за пореден мандат като кмет на София. Тази работа не била самоцел и е твърде рано за въпроса, обяви тя.

Коментари

Да приеме бе! Да изгуби

Да приеме бе! Да изгуби достойно поне!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.