Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Три пъти е завишението на фините прахови частици в някои части на столицата тази сутрин. Заради мръсния въздух е възможна ваканция за децата с белодробни заболявания, съобщава бТВ.

Най-мръсен въздухът е в кварталите „Хиподрума”, „Павлово”, „Младост” и „Надежда”, сочат данните на „Еър куолити”.   

Замърсяване има и в Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Благоевград.

Пътната обстановка тази сутрин също е усложнена заради ниската видимост. Синоптиците обещават с напредването на деня мъглите да се разсеят.

Мъглата е и една от причините въздухът да е по-опасен.

Вчера и днес на децата с дихателни проблеми отсъствия не се пишат според заповед на министъра на образованието и науката. 

Заболяването на детето трябва да е вписано в личната му амбулаторна карта или да бъде удостоверено с медицински документ. 

А парламентът прие окончателно и глобите за кметове, които могат да им бъдат налагани заради мръсния въздух.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.