"Финансовото състояние на "Левски" не е някаква новина, ние сме запознати какво е. За мен това, че дължим пари на НАП, не е новост, знам какви са отношенията ни и какви задачи гоним. Точни суми обаче никога не коментирам. Ако го съпоставим с това на ЦСКА, те извадиха само за миналата година загуба, която е по-голяма от трите години общо при нас. Затова постоянно се обсъждат тези неща около нас. Ние нямаме намерение да последваме съдбата на ЦСКА." 

Думите са на изпълнителния директор на "Левски" Красимир Иванов по повод информации за дългове към НАП, към фирми, физически лица и т.н., които имат отношение и към лиценза на клуба.

Той направи изявлението на брифинга за обявяване на новия спонсор на фланелките на "сините" - "Ефбет". Букмейкърската компания и досега имаше отношения с клуба, но новото споразумение е за повече пари и влиза в сила от 1 януари 2019 г.

"С НАП имаме споразумение, което се стремим да изпълняваме. Не мога да ви кажа цифри към този момент. Самият процес за лицензиране започва март догодина, ние знаем какви задачи имаме дотогава и какво трябва да изпълним, за да бъде всичко наред. Нашата цел е да продължим да работим с НАП, така че да поддържаме нивото на взаимоотношенията в приемливи граници и се надявам до края на периода за лицензиране да направим големи крачки в тази посока. Но това са планове за следващите три месеца и половина", добави той.

Иванов отрече, че има проблем с изплащането на заплати на футболисти: 

"Няма неплатени заплати. Ние нашите планове сме си ги направили, какво искаме да направим в трансферния период, така че не са се променили."

Той не пропусна да отвърне на треньора на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро, който често "подкача" клуба от "Герена" в изявления. В последното си изявление сърбинът с британски паспорт заяви, че "Левски" е загубил шансове за титлата и го чака скучна пролет, тъй като отпадна и от турнира за Купата.

"Може да се окаже скучна и за него. Назначиха му консултант, така ще видим за кого ще е скучна", рече Иванов по повод идването на "Българска армия" на Люпко Петрович.

Красимир Иванов отрече ръководството на "Левски" да има проблем с оставането на треньора Славиша Стоянович. Словенецът трябва да посочи футболистите, от които има нужда. А Павел Колев нямало да откаже на "Левски" и да остане в БФС - поне Иванов не вижда причина това да се случи.

Договорът с "Ефбет" е за три години. Финансови параметри не бяха оповестени. "Сините" показаха и как ще изглеждат екипите с логото на компанията отпред, като в ролята на манекени влязоха Николай Михайлов и Станислав Костов.

"Ефбет" демонстрира голям професионализъм и отношение в работата си с нас до момента и сме радостни, че сега навлизаме в ново по-голямо партньорство. Тяхната помощ няма да е само финансова, а и организационна. Силно сме впечатлени от тяхното внимание към детайлите. Надявам се заедно да постигнем по-големи цели в бъдещето. Договорът е тригодишен, а по финансовата част мога да кажа, че сумата е значителна за българските стандарти", отчете изпълнителният директор на "сините".

"Изключително сме доволни, че работим с "Левски" все по-активно - ставаме генерален спонсор. През последните четири години ние работихме с клуба и виждаме, че той има проекти, които ще се опитат да върнат славата му на един от най-успешните в България. Искаме да направим "Левски" по-стабилен финансово, да му помогнем да сбъдне мечтите си и да радва все повече своите фенове", заяви корпоративният мениджър на букмейкъра Валентин Божилов.