Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За нова опасност от тежки пътнотранспортни произшествия по трагичния път край Своге, по който двадесет души загинаха, след като автобусът им се преобърна в дерето, предупреждават от Института за пътна безопасност (ИПБ). Оттам се обръщат към главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде възстановена еластичната ограда в смъртоносния участък, тъй като липсата й е предпоставка за още трагични случаи. 

От Института излязоха днес с отворено писмо до Цацаров, изпратено до редакционните пощи, тъй като досега кореспонденцията им с отговорните институции не е дала резултат.

Повече от три месеца след трагедията край Своге, мантинелата не е възстановена, като според ИПБ оправданието за това е, че е възможно на място да се извършват още следствени действия. В същото време обаче участъкът бе преасфалтиран - въпреки същите тези следствени действия.

Ето какво пишат от Института до обвинител номер едно:

Уважаеми господин Цацаров, Обръщаме се чрез медиите, защото сме обезпокоени, че и това писмо ще потъне в дебрите на администрацията и ще остане без реакция от Ваша страна.

Минаха повече от три месеца от трагедията с двадесет загинали край гр. Своге, но все още не може да се установи кой трябва да възстанови еластичната ограда. Институтът за пътна безопасност, областният управител на София област, медиите, гражданите и други институции многократно отправяха покана към Агенция „Пътна Инфраструктура“ и община Своге да обезопасят участъка, но към момента всички се оправдават с това, че има досъдебно производство и е възможно да се извършват следствени действия на мястото.

Експертите на Института смятат, че е налице обективна възможност да настъпи тежко ПТП в същия участък. Категорично считаме, че към настоящия момент няма причини еластичната ограда да не бъде възстановена, още повече, че спорният участък беше преасфалтиран.

Уважаеми господин Цацаров, Отправяме молба към Вас да разпоредите на отговорните институции незабавно да приведат в годност еластичните мрежи край гр. Своге. Считаме, че пътната безопасност е на първо място и всички други оправдания и прехвърляне на отговорността са просто извинения за това да не се свърши работа.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.