Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Южна Корея стана първата държава в Източна Азия, която легализира медицинската марихуана, съобщи "Файненшъл Таймс". 

Подобно на съседите си страната е консервативна, особено по отношение на забранените вещества. Въпреки това парламентът е одобрил промяна на Акта за контрол на наркотичните вещества и е позволил употребата на канабис при епилепсия и други редки заболявания.

Марихуаната е показала способност да се справя със симптомите на множество заболявания с по-малко странични ефекти от традиционните лекарства. Тя се ползва от пациенти на химиотерапия, страдащи от различни видове тремори, хора с множествена склероза, хронична болка и други.

Въпреки решението, вземането на разрешение за употреба в Южна Корея ще е далеч по-трудно от, например, в САЩ. Пациентите ще трябва да се запишат в специален регистър за достъп до редки медикаменти и да получат одобрение, което ще се разглежда за всеки отделен случай.

Употребата на медицинска марихуана е легална в десетки държави по света и 33 американски щата. Всяка година от последното десетилетие по няколко държави променят законите си поради увеличаващите се данни за приложението на канабиса в медицината.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.