„Всеки в България може да бъде проверяван на база на постъпили сигнали.

Това показва, че няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван при постъпване на сигнал. Това е съвсем нормално и е закономерно всяка информация, която постъпва, да се проверява. И да се спрат всякакви интерпретации и спекулации.“

Така председателят на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов коментира думите на главния прокурор Сотир Цацаров от "Шоуто на Слави", че срещу министъра на финансите Владислав Горанов тече проверка. Тя е свързана с жилището, в което министърът живее, стана ясно от интервюто. 

"Убеден съм, че когато приключи проверката, министър Владислав Горанов ще може да даде отговор на всичко, което сега питате мен", заяви Цветанов.

И призова да не се правят интерпретации и да не се създават новини, а да се изчака компетентните органи да си свършат работата.

Цветанов отрече да е разговарял с Горанов по темата, защото разбрал за казуса от журналистическите въпроси. И уточни:

"Не питам колегите кой къде живее. Това ще бъде сериозен контрол, а не съм в това си право.“

Председателят на депутатите от ГЕРБ припомни как "всички политици в България са публични лица и всичко, което имат, са длъжни да го декларират“.

В интервюто с Цацаров бе засегната и темата с евентулни корупционни престъпления заради силно завишени цени при строителството на оградата по границата с Турция. Както е известно, там ДАНС направи проверка и сега с казуса се занимава спецпрокуратурата. По думите на Цацаров, към момента се правели експертизи, които ако потвърдят заключенията на ДАНС, можело да има повдигнати обвинения и на министри ,и на областни управители.

Като един от идеолозите за строителството на оградата, днес тази заявка на Цацаров коментира бившият вече вицепремиер Валери Симеонов.

"Смятам, че хората си свършиха работата добре - областните управители, които бяха по времето на предното управление на ГЕРБ и сега. Доколкото разбрах, главният прокурор е казал, че ще има досъдебно производство. Това не е неговата работа. Идеолог съм на оградата - да, но не съм монтажник или областен управител. Областните управители са тези, които сключват договорите с възлагане", заяви Валери Симеонов.

В отговор на въпрос има ли представа към кого ще се насочи интересът на прокуратурата, посочи:

"Интересът трябва да се насочи там, където има съмнения или доказателства за злоупотреби и разминаване в цените. Нямам информация за такова разминаване. Даже мога да кажа, че на много места, при проверките ми, които бяха буквално всяка седмица, констатирах, че са извършени строителни дейности повече, отколкото са платени. Не навсякъде теренът може да се предвиди."

По повод доклада на ДАНС за оградата посочи, че ДАНС не е институцията, която може да определи дали има престъпление или не.

След което се насочи към Слави Трифонов:

"Не може един гологлав чалгар да се изявява като съдия в България и да раздава присъди."