Трайчо Трайков публикува във Фейсбук информация, относно делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) образува срещу него за отнемане на 2.4 млн. лв. Трайков заяви, че комисията разполага с доказателства за произхода на неговото имущество. До момента обаче нито Трайков, нито адвоката му не били уведомени за иска.

Ето какво написа Трайков:

"Във връзка с вчерашните медийни публикации за иска на КПКОНПИ към мен се налага да кажа следното:

1. КПКОНПИ разполага с категорични доказателства за произхода на всяка стотинка от имуществото ми - както данъчни и имотни декларации и банкови извлечения от България, така и предоставени от мен документи от чуждестранни източници за периода от 2007 г. и преди това. Трябваше да ходя на място и да обяснявам защо някой в държава от ЕС изисква от мен документи отпреди 11-12 години. Депозирах ги в КПКОНПИ в определения от нея едномесечен срок за възражения, но на практика разполагах с не повече от 2 седмици – преди това КПКОНПИ не позволяваше да чета и копирам нищо от разследването им, освен първоначалните два часа за запознаване. Не казаха и имат ли въобще методология, която да обясни очевидните аритметически и логически несъответствия в доклада. След депозирането на тези допълнителни документи в средата на октомври нито аз, нито адвокатът ми получихме каквато и да било обратна връзка или искане за разяснение до вчерашните заглавия в някои сайтове. Излишно е да казвам, че ако бяха поискали информация от мен още преди запорите през август, щяха да я получат. 

2. До момента нито аз, нито адвокатът ми сме уведомени официално за иска на КПКОНПИ, за който вчера съобщиха медиите. Такава информация не е налична нито на сайта на КПКОНПИ, нито на този на Софийския градски съд".