Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В блиц интервю пред бТВ директорът на телевизия "Алма матер" Башар Рахал каза, че скандалът с клипа за набиране на журналисти, в който девойка с впита кожена пола му носи кафенце, а той я оглежда отзад, му бил "даже много интересен".

"Аз лично не виждам никакъв проблем - при 20 000 гледания за 4 дни, че има 50 коментара и дами, които се чувстват възмутени и обидени. Това е въпрос на естетически вкус."

Актьорът и новоизпечен тв директор заяви още, че "вкусът е общо понятие".

Той не можел да разбере защо хората, които коментират - "включително и колеги журналисти", се приемат като крайна инстанция.

Преди него гост на Антон Хекимян в студиото бе бившата шефка на тlв "Алма матер" доц. Светлана Божилова.

"Проблмът е в разминаването между посланието (на клипа) и нагласите и на журналистичската колегия, и на студентите по журналистика към бъдещата дейност на студентската телевизия."

Това заключи преподавателката от факултета по журналистика на СУ, която видимо полагаше усилия да се държи максимално дипломатично. 

На въпрос на водещия - това ли е посланието към хората: че "всички, които отиват да стават журналисти, отиват да стават известни и - дотам", тя отговори, че било много по-важно да се каже, че тв "Алма матер" е стартирала преди 10 години като територия за експерименти, свобода на изразяване... А също, че трябва да има приемственост и надграждане и т.н.

"Но агресивната реклама може би би отблъснала младата общност", зачуди се доц. Божилова.

От думите й стана ясно, че видеото не е правено нито от студенти, нито от екипа на тв "Алма матер". "Направен е (клипът) от външен екип, тъй като телевизията се дава на външен продуцент, който ще инвестира средства и ще я направи по-популярна."

Тя се трогнала как един от сценаристите си признал, че имал друга идея и че застава зад Башар.

По думите ѝ клипът е гаф, но призова да се даде шанс на новия екип.

„Нека не нападаме само, а да дадем шанс. Ректорът назначава директора на телевизията и сега иска да я направи масова и популярна”, коментира доц. Божилова.

"Антоне, ти си бил мой студент и ми е ясно какво искаш да ме попиташ", фамилиарно каза тя на въпроса на водещия с какво е важно да станеш известен - с носене на кафе ли.

- Вие виждате ли някаколко пласта тук или е еднопластово посланието - попита водещият Хекимян.

- Ето пак сега... - отчаяно отговори доцентката.

Тя се насочи към други теми - колко много са ни талантливи студентите, как са спечелили проект за 2 млн. и т.н.

Коментари

Башаре, това дали виждаш или

Башаре, това дали виждаш или не проблема, не означава, че той не съществува.

Няма проблем

Прав е Башар, още подобни да се направят! Даже искам да се бият жени в следващия, да се цензурира медия, да се даде нещо на олигарх, да се изтърка талонче, да се пусне чалга, да се удари педераст, да се отървеме от ЕС и НАТО и въобще всичко, за което си мечтаят източноориентираните ни сънародници. Такова вирее тук, такива са ни клиповете.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.