Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С призива "Годината, в която стана известен", студентската телевизия „Алма матер“ на Софийския университет търси журналисти, водещи, редактори и продуценти. На столче и с мегафон в ръка новоизбраният директор на телевизията Башар Рахал, бивш водещ на играта „Лотария България“, търси кандидати за новата медия в цялата страна.

Видеото започва с Рахал, който иска кафе от своя сътрудничка. В няколкото секунди на съобщениято тя дотичва до него по къса пола и с усмивка му подава първо кафе, а после и „сметанка“. В края директорът я поглежда одобрително отзад и завършва: „Ето, Цвети вече стана известна.“

На страницата на инициативата във фейсбук се казва: „Проектът се ражда в най-точното време – страната ни заема притеснителното 111-о място в класацията на „Репортери без граници“ за медийна свобода, а за сравнение – само преди 12 години България е била номер 36. Време е да обърнем тенденцията!“ Телевизията се помещава в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Кл. Охридски“. Рахал е назначен на поста със заповед на ректора на университета Анастас Герджиков.

Ето и пълното видео:

Пред Клуб Z Рахал определи клипа като "сатира, самоирония спрямо позицията на шефовете на всички телевизии, на всички институции".

"Смятам, че това е едно клиширано видео, което умишлено сме се старали да изглежда така - на клиширания шеф, и още по-клишираната секретарка. Въпрос на вкус или качество е да разберем дали това е пошло. За мен откликът, който получи това видео, показва, че аз съм си свършил работата. Това е една обява за кастинг, не търсете под вола теле."

Коментари

Срам!

Покъртително нелепо - нямам думи! Какво са си мислели тези хора? Този, който е дал идеята за сюжета на клипа и тези от ръководството на студентската телевизия, които носят отговорност за реализирането му да бъдат отстранени от "длъжност".
i l's picture
i l
ivanll

Голям праз!

Опитали са се да вкарат някакво чувство за хумор, но въобще не им се е получило. Не си заслужава да има новина за това. Тва е все едно да има статия за всеки излъчен епизод от турски, индийски, латино и кви ли не сапунки че са тъпи.

...

Разликата е, че турските, индийските и латино сериалите не се излъчват по телевизия за студенти, част от най-големия български университет, сериозно финансиран от нашите данъци.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.