Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДПС все още не вижда алтернатива на управлението на ГЕРБ, въпреки че партията е поела курс към предсрочни избори. Това каза депутатът от движението Йордан Цонев пред бТВ. Така той потвърди казаното от почетния председател на ДПС Ахмед Доган в новогодишното му слово в края на миналата година.

Цонев заяви, че офертата на движението към ГЕРБ да се откажат от коалицията с "Обединени патриоти" и да управляват в малцинство с подкрепата на ДПС вече не е валидна. Желанието на ДПС било да бъде изготвена програма за извеждане на страната от кризата с хоризонт от 10 г. с широка парламентарна и извънпарламентарна подкрепа, която да се изпълнява от партията, която дойде на власт.

"Ако спечели ГЕРБ, тя ще определи кой ще е министър-председател, ако спечели БСП - тя ще определи. Изборите ще посочат кой печели и спечелилият ще изпълнява тази програма", обясни Цонев.

В сегашния парламент в началото на всяко заседание депутатите от ДПС ще изчакват управляващите да осигурят кворум и ще се регистрират след това. В същото време Цонев подчерта, че по теми, които попадат в предизборната програма на ДПС, движението ще гласува с управляващите. Той даде пример със законопроекта на БСП за отмяна на плоския данък, който партията му няма да подкрепи, както и с вече гласувания през миналата седмица законопроект за собствеността на медиите, чиито вносители са самият Цонев, депутатът издател Делян Пеевски и Велислава Кръстева.

ДПС продължава да настоява за отстраняването на вицепремиера Валери Симеонов, както и за оставка на целия кабинет.

Според Цонев проектобюджетът за 2019 г. е ориентиран към това управляващите с парите на данъкоплатците да спечелят редовните европейски и местни избори догодина. Той обаче смята, че този бюджет ще доведе "и до трети избори и точно третите няма да спечелят". Според Цонев бюджетът не е съобразен с икономическия цикъл. Той смята, че увеличените разходи ще увеличат инфлацията, което ще забави икономическия растеж.

Депутатът от ДПС коментира, че увеличението на доходите на целеви групи също е предизборно и необосновано икономически, а градовете, управлявани от ГЕРБ, са превърнати в строителни площадки за разлика от други места.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.