Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Десетки известни британски бизнесмени настояват за "гласуване на народа" на окончателните условия за напускането на Европейския съюз от Великобритания, съобщи Sky News.

Обръщението, в което те призовават за второ допитване, свързано с ЕС, ще предупреди за икономическите щети, които би причинил един разрушителен Brexit. В писмото не се споменава директно за втори референдум, но се посочва, че "крайният избор" трябва да бъде на избирателите.

Писмото ще бъде публикувано две седмици след демонстрация в Лондон, в която близо 700 000 души настояха за втори референдум.

Документът, който се очаква на страниците на The Sunday Times, е подписан от над 50 топмениджъри и известни предприемачи и е предвестинк на Business for a People's Vote, нова част от кампанията, която ще се проведе през следващите седмици. Сред подписалите се липсват хора от публични компании, поради опасения, свързани с реакциите на служители, клиенти и други заинтересовани страни.

Форматът на сделката, която обсъждат Брюксел и Лондон, няма да гарантира безпрепятствена търговия между Великобритания и Европейския съюз след март 2019 г.

В писмото си бизнесмените заявяват, че крайният избор за бъдещето на страната трябва да бъде за избирателите. Британският премиер Тереза ​​Май многократно заяви, че въпросът за "народно гласуване" относно сделката с Брюксел не е на дневен ред.

Преговорите между Великобритания и ЕС относно условията, при които Обединеното кралство ще се оттегли от Европейския съюз, започнаха през юни 2017 г. в Брюксел. Това се наложи, след като на проведен по-рано референдума по този въпрос в Обединеното кралство опонентите на европейската интеграция спечелиха. Официалната дата за Brexit e 29 март 2019 г.

Брюксел вече се готви за Brexit

Междувременно Европейският съюз вече се подготвя с екип от 29 дипломати, който да представлява Общността в Лондон след Brexit. Плановете ще бъдат предложени на 7 ноември за одобрение от 27-те посланици на страните-членки в Брюксел. Те предвиждат екипът да бъде по-скоро със статут на делегация, а не на посолство.

Предвижда се също петчленна мисия в Белфаст, която да съблюдава в Северна Ирландия прилагането на споразумението за напускане на ЕС, ако бъде постигната сделка.

Европейската комисия има представителства във всички страни-членки, като в Лондон в офиса й работят 27 души.

Коментари

Тъй като никой няма да ги

Тъй като никой няма да ги слуша вече в Кралството, топ меринджеите и техните лакеи могат ли да се изстрелят към Марс? Не? Ами сега? Юпитер? Алфа Кентавър?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.