САЩ поканиха руския президент Владимир Путин да посети Вашингтон, заяви Джон Болтън, съветник на американския президент Доналд Тръмп за националната сигурност, цитиран от Ройтерс. Тръмп и Путин ще се срещнат и в Париж на 11 ноември, добави Болтън на пресконференция в грузинската столица Тбилиси. Те ще се видят за кратко, допълни съветникът.

"Предадох покана от президента Тръмп на президента Путин да посети Вашингтон в началото на следващата година", заяви повторно Джон Болтън.

Така вече и официално бе съобщено за готвената визита на господаря на Кремъл в Белия дом.

Джон Болтън.

Болтън посочи, че на 23 октомври е имал продуктивен разговор с президента на Русия Владимир Путин. Според него руският лидер е добре запознат с контрола над оръжията.

"Имахме много професионална и много сериозна среща. Путин е експерт в областта за контрол на въоръжаването. Водихме дълъг разговор за Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие и причините, поради които САЩ имат намерение да го напуснат. Обсъдихме и други споразумения за контрол на оръжията, както и стратегическите отношения между двете страни", изтъкна преди това в интервю за "Радио Свободна" Джон Болтън.

Съветникът уточни:

"Такива срещи са полезни и съм убеден, че Русия подхожда към външната политика от гледна точка на националните си интереси и затова смятам, че нашето взаимодействие с Москва ще бъде успешно, защото и двете страни ще кажат откровено какво е важно за тяхните национални интереси."