Пазарят ли се "Атака" и НФСБ за това как да постигнат съгласие помежду си? Не! Това заяви депутатът Явор Нотев от хората на Сидеров в кулоарите на парламента. Оценката на партията за репликите на вицепремиера Валери Симеонов не се е променяла, заяви той.

Но след това отбеляза по повод извинението, което лидерът на НФСБ направи за думите си към децата с увреждания и майките им:

"Струва ми се, че това е ново обстоятелство, което ще бъде обсъдено във връзка с отношенията в коалицията."

Дали обаче, ако от НФСБ оттеглят искането си за оставка на Волен Сидеров (заради обвиненията му на черен екран по ТВ Алфа към Симеонов, че подкрепя Сорос) ще има значение - не може да каже.

Нотев определи въпроса хем като "такъв важен", хем "злободневен".

"Как ще се регулират отношенията не мога да кажа все още", заяви той, и добави, че тепърва ще се обсъжда въпросът на срещи в малката коалиция.

Според него въпреки мнението на някои хора, скандалите между двете партии не са залог за съществуването на голямата управляваща коалиция с ГЕРБ.

"Това не е съществено за управлението в период, в който предстои приемане на бюджета"

Нотев все пак коментира двата скандала - изказването на Симеонов за майките и писанията на Сидеров на черния екран на тв "Алфа".

"Струва ми се, че не са равнопоставени тези две действия. Оттеглянето на доверие от Сидеров като председател не е в съответствие с правилата на групата. Това беше знак за позицията на едната партия, не са равнопоставени тези въпроси, защото вторият засегна цялото българско общество."

Клуб Z попита дали не става дума просто за пазарлък.

Нотев: Явно не сте ме чули. Аз с това започнах, като казах, че няма пазарлък, няма нищо общо.

Клуб Z: Това не променя факта, че сравнявате двата проблема.

Нотев: Няма нищо общо между двата проблема, това казах, аз не ги съпоставям.

Клуб Z: Но вие ги съпоставихте веднага, след като казахте това. Заявихте, че вашият е по-малък проблем.

Това вече няма да го коментирам", заяви Нотев, отдалечавайки се към стаята на "Атака".