Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди дни руският президент Владимир Путин обяви, че страната му не се бои от конфликт с други държави, защото руснаците не се страхуват да дадат живота си за родината. 

"Ние всъщност от нищо не се боим. Страна с такава територия, с население, което е готово да даде живота си за Отечеството...", каза Путин. А освен това при ядрена атака руснаците веднага попадали в рая, допълни той.

Но сънародниците му всъщност никак не бързат към такова бъдеще и тъй като уважават по-възрастните (онези на 66 години поне), учтиво им правят път: Само след Вас!, пише Нюз.ру.

Във фейсбук социологът Игор Айдман коментира: "Негово Високопреосвещенство ни обеща на небето райско блаженство. Утеши отецът родното население - не е беда, че скоро ще умрем, след като ще попаднем в рая. Много известни диктатори (в това число и Хитлер) са имали влечение към смъртта (Танатос по Фройд), агресии и деструкции. При това простото самоунищожение не ги удовлетворявало. Стремяли са се да вземат със себе си на оня свят колкото се може повече други хора и затова са разпалвали самоубийствени войни. Ето и Путин е завладян видимо от Танатос и кани всички нас в клуба на самоубийците-патриоти."

Публицистът и политик Кирил Шулика написа, че изказването на Путин му е създало усещането, че се е качил на машината на времето. "Това даже не е от времето на Брежнев, не е от миналия век, а от по-миналия по-скоро. Някаква удивителна архаичност. Тук даже въпросът ти дали си съгласен не стои, това е говорене от миналото."

Бившият вицепремиер в руското правителство Алфред Кох коментира във фейсбук, че след изказването на Путин, че всички ще умрат като мъченици, в залата се чул смях. Това, според него, може да означава две неща - или присъстващите са приели Путин като клоун и затова се смеят, или просто те са били идиоти.

"Режимът на Путин влезе във фаза на фараонизация. В смисъл, че фараонът повече се вълнува не от скучната реалност, а от организацията на задгробния си живот", отбелязва руският журналист Иля Вайцман в свой пост във фейсбук.

Ключови думи

Коментари

Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Както беше казал един колега...

...във форума - разликата между мурзилките и джихадистите е само в това, за кой бог са готови да леят кръв и да идат на оня свят. Тъжно.
Artur Schopenberg's picture
Artur Schopenberg
Schopenberg

Путин явно е полудял

Ефектът от садистичната метафора на кремълския шут ще е тотална деморализация на руснаците. Няма луд руснак, който да мечтае да живее в място злачно и нещастно без капка алкохол, наркотици или дори боярищник. * в Рая алкохолът, цигарите, опойващите вещества и препаратите за вана НЕ СЪЩЕСТВУВАТ. Намират се в Ада на Путин.
 's picture

Kalina Hristova

Сталин и Путин, до Ленин

Крайно време е, Вл.Владимирович да се кротне до Вл.Илич в мавзолея и да настане една по-мирна епоха за всички нас.
 's picture

д-р Петрoff

Работническата класа отива в рая. Италиански филм

от седемдесетте години с Джан Мария Волонте. Той беше стругар. Когато го питаха как издържа да работи толкова много, той отговори:- Мисля си за задници. Нов детайл - гъз, нов детайл - гъз, нов детаил - гъз.... Ти руснаците така си мислят : Нов детаил - водка, нов детаил - водка... Товариш Путин, в рая не се отива със злобата и пиянството, характерни за Русия. Но ти не ги разбираш тези неща. Не ги разбира и личният ти "патриарх" Кирил.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.