Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Великобритания, Франция и Германия призоваха властите на Саудитска Арабия и Турция да извършат надеждно разследване на изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги и заявиха, че подхождат най-сериозно към този случай, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Защитата на свободата на словото и на свободните медии и осигуряването на защита на журналистите са основни приоритети за Великобритания, Франция и Германия", се казва в общо изявление на външните министри на трите страни. 

"Трябва да бъде хвърлена светлина върху изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги. Необходимо е надеждно разследване, за да се установи истината и ако е необходимо, да се идентифицират свързаните с изчезването на Джамал Кашоги и да се гарантира, че ще им бъде потърсена отговорност", заявяват тримата министри.

"Насърчаваме общите саудитско-турски усилия по този въпрос и очакваме саудитското правителство да даде пълен и подробен отговор. Това послание е предадено пряко на саудитските власти", се казва в изявлението на британския външен министър Джереми Хънт и колегите му от Франция Жан-Ив Льо Дриан и Германия Хайко Маас.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.