Мястото, където в събота бе убита тв журналистката Виктория Маринова, е любимо на русенци за разходка. Това каза кметът Пламен Стоилов, като призова - който знае нещо или е станал свидетел на убийството, да съдейства на органите на реда.

"По това време - събота по обяд, там е пълно с хора. Някой нещо е видял, някой нещо е чул", каза градоначалникът пред Нова тв тази сутрин.

Стоилов призна, че самият той се разхожда там и че точно предстояла реконструкция, като мястото предстои да се освети и оборудва с видеокамери.

Тялото на Маринова бе намерено в събота следобед в храсти край Дунав след подаден сигнал от гражданин. От думите на кмета стана ясно, че всъщност там плочникът представлява покривът на помпена станция.

Също пред Нова тв началникът на местната полиция Теодор Атанасов каза, че текат проверки на лица от контингента и проверки за наличие на видеокамери, "които биха дали информиция".

Той потвърди казаното от премиера Бойко Борисов, че на място има намерена ДНК. Пробите са пратени в Института по криминалистика, заяви местният полицейски шеф и отказа повече подробности.

В понеделник следобед в София се организира бдение в памет на Маринова. То ще се проведе от 18:30 ч. на площад "Света Неделя".

Виктория Маринова бе административен директор на телевизия ТВН в Русе. Последното предаване на Маринова, която е и водеща, е включвало интервю с журналистите Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биро от RISE Project Romania, арестувани докато водят разследване за корупция при разпределението на средства за европроекти от "Джи Пи груп".