Виктория Маринова, административен директор на телевизия ТВН в Русе е била намерена убита в Русе. Тялото на 30-годишната жена е открито в събота в храсти, близо до кея на Дунав. Убийството е било извършено по особено жесток начин.

Официално МВР потвърди за убийството, без да дава никакви подробности.

По първоначална информация престъплението е извършено вчера през деня на кея в Русе. Сигналът е подаден около 14.20 часа. Убийството е придружено с изнасилване и жесток побой, с който жертвата е обезобразена и задушена.

Последното предаване на Маринова, която е и водеща, е включвало интервю с журналистите Димитър Стоянов от "Бивол" и Атила Биро от RISE Project Romania, арестувани докато водят разследване за корупция при разпределението на средства за европроекти от "Джи Пи груп"

Работи се по всички версии за убийството на 30-годишната жена в Русе - включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Това заяви на извънреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, съобщи БНТ.

Заместник-директорът на полицията в Русе Илиян Енчев обясни, че трупът е намерен в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са открити и вещи на жертвата. Окръжният прокурор заяви, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е нейният автомобил, разпитват се свидетели. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, както и част от дрехите. Полагат се всички усилия, за да се установят къде се намират тези вещи.

Смъртта била причинена от удари в главата и задушаване.

"По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", обясни Георгиев.

Началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе гл. инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената да отпадне на по-късен етап от разследването.