Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Брет Кавано почти сигурно ще стане член на Върховния съд на САЩ, след като за него обявиха подкрепата си ключово важните за кандидатурата му сенатори Сюзън Колинс - републиканка от щата Мейн и Джо Манчин - демократ от щата Западна Вирджиния, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ще гласувам за утвърждаване на кандидатурата на съдия Кавано", заяви Колинс, след като обясни мотивите си в 45-минутна реч пред колегите си в Сената. 

Малко след това същото заяви и сенаторът демократ Джо Манчин, в чийто щат Западна Вирджиния има висок процент подкрепящи президента Тръмп избиратели.

"Позор!", скандираха активисти, които са против утвърждаването на Кавано за Върховния съд заради отправени му обвинения в сексуални посегателства.

Колинс заяви, че се е запознала със заключенията от разследването на ФБР по обвиненията срещу Кавано и не смята, че твърденията са достатъчно убедителни, затова тя приема презумпцията за невинност.

Манчин пък заяви, че е имал резерви към Кавано заради обвиненията в сексуални посегателства и заради бурното поведение на Кавано при отричането им на изслушване в Сената. Той обаче каза, че ще гласува за "това, което е най-доброто за Западна Вирджиния".

Вчера на процедурно гласуване сенаторите подкрепиха с 51 на 49 гласа придвижването на кандидатурата на номинирания от Тръмп съдия Кавано към окончателно гласуване, което се очаква утре.

Постовете на върховните съдии в САЩ са пожизнени.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.