Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Жената, която обвинява кандидата на Доналд Тръмп за Върховния съд в извършено преди три десетилетия сексуално насилие, най-сетне е готова да даде показания пред Сената на САЩ следващата седмица. Тя обаче има условия, съобщиха вчера американски медии, цитирани от Франс прес.

Преподавателката по психология Кристин Блейзи Форд, на 51 години, твърди, че 53-годишният съдия Брет Кавано е извършил сексуално посегателство срещу нея на купон в началото на 80-те години на миналия век, което магистратът отрича.

Съдебната комисия на Сената, която разглежда кандидатурата на Кавано, призова и двамата на изслушване в понеделник.

След няколко дни мълчание, адвокатът на Блейзи Форд каза, че тя не може да участва на изслушването в понеделник, но е готова да даде показания по-късно през седмицата при условие, че изслушването бъде "справедливо" и "сигурността й бъде гарантирана". Това се казва в имейл, получен от вестниците "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс".

(БТА)

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.