Кристиано Роналдо за първи път говори публично за обвиненията в изнасилване, тиражирани по-сериозно за първи път в средата на април 2017 г. от германското списание "Шпигел".

Футболистът на "Ювентус" публикува видео в Инстаграм, в което нарече цялата история "фалшиви новини".

"Те искат да си направят реклама, използвайки моето име. Това е нормално", заяви един от най-популярните спортисти на нашето време.

Случката датира от юни 2009 г. Жена на име Катрин Майорга (34 г.) се оплакала в полицията в Лас Вагес, че е изнасилена в луксозна хотелска стая. На следващата година адвокатите на португалеца сключват извънсъдебно споразумение, по силата на което Роналдо плаща 375 000 долара на Майорга, за да не вади тя историята на показ при никакви обстоятелства.

Случката обаче видя бял свят. В следващите години почнаха да се прокрадват информации за такъв инцидент, а през 2017-а "Шпигел" разказа всичко в обширен материал. Редакцията е получила писмо на Катрин, тогава представена като Сюзън К. (с изричното споменаване, че това е псевдоним). А писмото е пратено от добилия популярност с разкрития сайт "Футбол лийкс".

Откровението на жената, която работи с деца в Лос Анджелис и е развадена, е отправено към Роналдо. В него тя твърди, че вече съжалява за подписаното споразумение, не искала парите му, а справедливост, че заради изнасилването вече не е тази, която е била и т.н.

Още тогава един от юристите на Кристиано плаши "Шпигел" със съд, ако публикува историята. Сега тя отново се раздухва и явно това е накарало звездата да проговори.

Според Би Би Си адвокатите му този път се готвят да съдят Майорга - заради нарушеното споразумение, което съдържа 11 точки и там стои подписът й. Един от екипа - Кристиан Шерц, заявява, че публикациите на "Шпигел" са "крещящо незаконни". Той добавя, че ще търси компенсация за "морални вреди", тъй като цяла история била "едно от най-сериозните посегателства върху личните права в последните години".

Върху главата на Кристиано Роналдо напоследък се струпаха неволи. Той има трудна адаптация в "Ювентус", получи червен картон в Шампионската лига и беше пренебрегнат в наградите на УЕФА и ФИФА. Последното беше очаквано, но играчът и мениджърът му Жорже Мендеш приеха вотовете лично.