Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият британски министър на външните работи Борис Джонсън определи плана на премиерката Тереза Мей за напускането на ЕС като нелеп, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че с това свое изказване Джонсън е разпалил напрежението на фона на започващия днес конгрес на управляващата във Великобритания Консервативна партия.

Бившият британски външен министър заяви пред в."Сънди таймс", че планът на премиера за Брекзита няма да проработи, особено предложенията, които изискват Великобритания и ЕС да си налагат взаимно мита.

Според Джонсън планът на Мей е "напълно абсурден". 

Планът предвижда Великобритания да остане част от единния европейски пазар за стоки, но да има собствени разпоредби, отнасящи се до услугите и да сключва споразумения за свободна търговия с трети страни. Европейските лидери отхвърлиха тази идея, като казаха, че Великобритания иска да има ползите от членството без обаче да поема отговорностите, свързани с него. 

Днес Мей поиска от консерваторите да обединят усилия за постигане на добро споразумение за излизане от ЕС и отново обяви "Планът от Чекърс" за добро решение. Бившият Брекзит-министър Дейвид Дейвис пък каза, че има 80-90% шанс за споразумение, но не и с нейния план.

Коментари

Вижте дръжте се там, че

Вижте дръжте се там, че Корбин само чака. Фараж ви предупреди - даже ще ви подкрепи!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.