Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британската премиерка Тереза Мей призова днес своята Консервативна партия да се обедини зад нея, за да стане възможно правителството да сключи добро споразумение за напускане на ЕС. В изявление за Би Би Си на първия ден от годишната конференция на партията в Бирмингам, тя настоя, че "планът от Чекърс" (наречен по името на правителствена резиденция край Лондон) е единственият правилен път да се върви напред, предаде Ройтерс. 

"Посланието ми към партията е да се обединим и да постигнем най-добрата сделка за Великобритания", каза Мей.

Тя подчерта, че "Планът от Чекърс" не е мъртъв, както твърдят някои, и че проблемите идват от страна на Брюксел. По думите й нито едно от предложенията на ЕС не е приемливо за Великобритания, но тя разполагала с контрааргументи.

Планът от Чекърс е единственият план, който осигурява Брекзита, и аз вярвам в Брекзита, заяви Мей. Според нея планът от Чекърс няма да разруши единния европейски пазар. 

Мей прикани лейбъристите да престанат да политиканстват по темата с Брекзита. Пред Би Би Си тя изрази загриженост по повод проблемите, които чуждестранните купувачи имат на британския пазар за жилища. Без сделка е по-добре отколкото лоша сделка, но ако напуснем ЕС без споразумение, правителството ще гарантира, че няма да има "твърда граница" с Ирландия, заключи британската министър-председателка.

Бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис пък обяви, че по негово мнение вероятността правителството да постигне споразумение по въпроса за излизането от ЕС е 80-90 процента. Той обаче предупреди, че очаква преговорите да се водят до последно.

"Смятам, че ще има споразумение. Според мен вероятността за това е 80-90 процента", заяви Дейвис пред телевизия "Скай нюз".

Той каза, че сегашната стратегия на премиера Тереза Мей за Брекзита, известна като плана "Чекърс", не удовлетворява очакванията на избирателите, и прогнозира, че окончателното споразумение по-скоро ще прилича на споразумение за свободна търговия.

Дейвис уточни, че самият той ще гласува против плана "Чекърс", но при искане на вот на доверие ще подкрепи министър-председателката. От самата Мей зависи дали ще води консерваторите на следващите избори, отбеляза бившият британски министър за Брекзита.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.