Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В момента ДПС управлява ГЕРБ, а "Обединени патриоти" (ОП) са щастливи от това. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред пленума на партията.

"Парламентарното мнозинство се клати. Два дни поред управляващите не можаха да съберат необходимото мнозинство от 121 човека, за да започне работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, за да съществува правителството на Бойко Борисов и да продължава да води държавата към дъното. Но от петък, имаме абсолютно нова политическа ситуация. ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход", каза Нинова.

Тя припомни, че вчера БСП не са се регистрирали за кворум, а същото са направили и ДПС в началото.

"Изправени пред заплахата парламентът да бъде блокиран, правителството да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на ДПС и изпълниха условието им - да оттеглят закона за местното управление. Вчера условието беше този закон. А следващите условия? С този ход ДПС изтриха патриотите от политическата карта", смята Нинова.

Тя припомни, че преди няколко месеца патриотите са твърдели, че най-голямата заплаха за България е връщането на ДПС във властта. Според нея в петък се е видяло, че не само не са ги отстранили, а в името на това патриотите да останат във властта, са легнали на килимчето пред ДПС.

"Нека се знае - ДПС управлява ГЕРБ, а "Патриотите" са щастливи от това, защото великодушно им се подхвърлят трохи от държавната трапеза. У управялващите няма принципи, няма идеологии, няма програма. Ето затова сме призвани да бъдем алтернатива на статуквото. Ако искахме власт на всяка цена, сега и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не искаме това. Искаме смяна на модела и затова сме различни", заяви Нинова.

Според нея последните два месеца се белязани от нестабилност на управляващата коалиция.

Националният съвет реши, че БСП ще иска вот на недоверие към кабинета по темата за здравеопазването. Това ще бъде третия вот на недоверие, като предишните бяха по темите сигурност и корупция.

Сред социалистите обаче има недоволство от това, че депутатите от партията отсъстват от парламента.

"Може да има срещи с хората и извън времето на парламентарното заседание. Отношението, което виждаме към институцията е унизително", заяви Костадин Паскалев.

"Излизането от парламента е сериозно действие и трябваше да има санкция на националния съвет, който обаче не беше свикван четири месеца", каза Атанас Мерджанов.

 

Пленумът избра нов национален предизборен щаб.  Начело лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи Георги Свиленски. От щаба бе изваден досегашният зам.-председател Георги Гергов, както и Красимир Янков, който сам подаде оставка. Новите допълнения са Александър Симов, Стоян Мирчев, Антон Кутев, Кристиан Вигенин, Иван Иванов, Николай Цонков, Иван Ченчев, Ия Гурбалова, Деница Златева, Явор Божанков и кметовете - Владимир Москов и Донка Михайлова. Сменен е и секретарят на щаба Асен Димитров с Вяра Емилова.

Коментари

Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Бяла птица, ей!

То и на коча топките се клатят, ама не падат!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.