Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Представящият се за "журналист и издател" Михаил Михайлов получи 2-годишна присъда от Специализирания наказателен съд, затова че запали и после оскверни българския трикольор в близост до Съдебната палата в София.

Това става ясно от съобщение на Спецпрокуратурата, която по силата на НК се занимава и с Глава първа от НК - за престъпления против Републиката.

На 3 юни Михайлов публикува в YouTube видео как пали и после уринира върху националния флаг. 

Преди три и половина месеца той бе обвинен от Специализираната прокуратура за оскверняване на националния флаг и за хулиганство.

"На 3 юни 2018 г. мъжът публикува в социалните мрежи клип, в който се вижда как недалеч от столичната Съдебна палата самият той пали националнен трибагреник, после го хвърля на земята и уринира върху него. Няколко часа по-късно мъжът бе задържан и обвинен", посочват от държавното обвинение.

"Резултатите от насрочената по делото съдебно-психиатрична експертиза показаха, че Михайлов не страда от психично заболяване и може да отговаря за деянията си. Съдът прие представените от прокуратурата доказателства и го призна за виновен", допълват оттам.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Коментари

Ленин, Сталин,

само Путин липсва!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Българска "справедливост" !

. Специализираният съд осъжда справедливо психически здравия Михаил Михайлов за запалване и оскверняване на българския трикольор. Този казус повдига обаче редица въпроси, като: трябва ли да бъдат съдени управляващи или оглавяващи институции, движения и т. н., които по закон са задължени като всеки, да пазят честта и достойнството на държавата ни от обиди, оскверняване, кражби, нападения. Например Президент Радев не защити достойнството – своето и на Република България, когато руският патриарх неоснователно му се караше? Твърде накърняващо честта и достойнството на Република България бе поведението и на г-н Борисов в Русия. Трябва ли да бъдат наказани и всички без изключение, които реално извършват действия, накърняващи българските национални интереси за сметка на чужди държавни? В тези случаи не се ли нарушава принципа за справедливост, тоест, само част от сгрешилите се осъждат?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.