Националният ни отбор по баскетбол загуби от Русия със 73:77 (20:30, 20:17, 20:15, 13:15) в мач от втората фаза на световните квалификации, игран в град Химки. Преди броени дни селекцията ни подчини Франция в Ботевград, а снощи беше близо до нова сензация.

Грешки не позволиха това да се случи - най-вече при наказателните удари, където процентът на вкарани кошове е много нисък - 55% или 13 пропуска. Това е страшно много и в то мач, в който съперникът е по-класен. Дори половината от тези изстрели да бяха успешни, българският тим можеше да триумфира в "Арена Химки".

Нашите догонваха през целия мач, като на моменти стигаха до равенства. В тези моменти натежаваха грешките. Дори в края на срещата отборът на треньора Любомир Минчев можеше да стигне до продължение.

Голям мач за българския тим направи Александър Везенков, който реализира 22 точки и взе 12 "борби". Павел Маринов добави 14 т. Най-резултатен за Русия е Алексей Швед, играчът, който допринесе най-много за победата на домакините - 22 т.

Балансът на България в квалификациите е три победи и пет загуби, а на Русия - 4:4. В следващите си мачове в края на ноември "лъвовете" приемат Босна и Херцеговина и гостуват на Франция.