По акцията на спецпрокуратурата във "Винпром Карнобат", "Сис индъстрис" и "Топаз метал" са задържани 10 лица. Това съобщи на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев.

Да, според информацията, с която разполагам към момента, Миню Стайков е задържан, каза Гешев.

В утрешния ден ще чуете повече имена, когато бъдат повдигнати обвинения, обеща прокурорът.

Той каза, че се събират доказателства за това как са се изпирали парите от незаконната фабрика на цигари, която службите разкриха преди два месеца в Карнобат. По думите му това е ставало чрез десетки фирми и в момента се изземват документи от управителите, за да се намерят доказателства.

Прокурорът напомни, че фабриката в Карнобат била много модерно оборудвана за стандартите в България, там работели хора от Армения, които разполагали с общежитие, кухня и фитнес, но не излизали навън. Седмично по цени на черния пазар от работата на фабриката се печелели по 1.5 млн. лв. Сградата била собственост на сина на кмета на Карнобат Георги Димитров (местна коалиция "Левицата" с водещ участник АБВ).

Той отрече да има връзка между днешните обиски и арести и случая "Арабаджиеви". Дъщерята на Арабаджиеви Александра беше омъжена за сина на Миню Стайков Стайко.

Очаквайте подробности.