Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трима министри, отговорни за катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, да си подадат оставките. Това е поискал премиерът Бойко Борисов тази сутрин на свиканото спешно заседание в Министерския съвет

Премиерът Борисов потвърди новината пред Клуб Z.

С постовете си се очаква да се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

И тримата още в неделя сутринта след катастрофата заявили, че са готови да понесат политическа отговорност.

Очаква се в 12.30 тримата министри да направят изявление в сградата на МС.

Тежката катастрофа край Своге стана в събота вечерта. Тогава на един от завоите автобус с пътници падна в пропаст. Една от възможните причини за тази катастрофа е недостатъчно доброто качество на асфалта, за което призна самия Нанков.

"Трябва да има виновни от държавната администрация", коментира вчера министърът на регионалното развитие Николай Нанков, след като даде показания като свидетел пред Националната следствена служба.

"В качеството си на министър в морален аспект винаги бих могъл да отговарям. Вчера също заявих това. Политическата отговорност невинаги се носи с даване с оставки. Политическата отговорност понякога е в правилното отреагиране в дадена ситуация, да се предприемат действия в бъдеще, а и да се подпомогне максимално разкриването на истината", каза още Нанков.

Коментари

CRF 450X's picture
CRF 450X
VMax

Колко министерски оставки

Колко министерски оставки трябва да бъдат поискани за дадена трагедия, за да изисква оставка на Министър Председателя? А възможна ли е проява на скромност и осъзнаване никога повече да не се кандидатира за този пост поради недочитане на "Винету", владеене само на банкянски език, некъдърност, обвързаности, избиране на Цаца (по Кокинов), желание за Евразийско Развитие на България и служене на мафията? Ако той не се осъзнае, поне на гласоподавателите да им просветне! Срам ме е от Бойко Борисов!
 's picture

Бобо

Башбакан асфалтаджията

Баш асфалтаджията на републиката що се крие зад трите бушончета , Бацко насра се вече , време ти е за пенсия …… Ама викаш как да пуснеш кокала …. толкоз е сладък …. А толкоз хора умряха повтаря ехото …..

Няма да може да се скрие

Няма да може да се скрие скоро. Все пак, тръгнаха да разбутват Трейс, не е малка работа - време им е да се разкарат...
 's picture

Бобо

Трейс

Разбутали Трейс , нещо плуват корабчета , първо трябва да разбутат Доган , а това Москва няма да го позволи .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.