"Ботев" (Пловдив) официално има нов собственик и това е бизнесменът Георги Самуилов, съобщи официалният сайт а клуба. Срещу 1 лев собственикът на веригата бензиностанции "Инса ойл" е получил 60 процента от акциите на клуба, притежавани от фенското "Сдружение ПФК "Ботев" след оттеглянето на Цветан Василев през лятото на 2014 г.

Самуилов се появи в "Коматево" за първи път през 2015 г., когато двамата с хотелиера Румен Чандъров поеха "канарчетата". Още на следващата година обаче Чандъров се оттегли - обиден заради натиска на запалянковците да не назначава Николай Митов за треньор. Заедно с него си тръгва и Самуилов, но още през миналата година се заговори за негово завръщане.

В началото на 2018-а той имаше срещи с кмета на Пловдив Иван Тотев заради замразения строеж на стадион "Христо Ботев". Тогава стана ясно, че рестарта на проекта играе ключова роля за собствеността на "Ботев". Самуилов се ангажира да доизгради Колежа.

Георги Самуилов е човекът, който основно издържа "жълто-черните" от лятото на 2014 г. насам - с някои прекъсвания. Миналата година по това време клубът закърпи бюджета си с пари от УЕФА заради участието си в турнира Лига Европа. През настоящия сезон обаче закъса финансово, което се отрази и на отбора - няма селекция, напуснаха играчи, бавят се заплати и премии...

Сега феновете на "канарчетата" се надяват мъките им да свършат и скоро да се завърнат на стадион "Христо Ботев".