Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мантинелата не може да спре такъв тип товар. Това каза шефът на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов пред бТВ.

Така той коментира тежката катастрофа в близост до Своге.

"Тази мантинела е изпълнена съгласно проекта, това е урбанизирана територия с намалена скорост на движение, има преди това тротоар и мантинела, чието предназначение не е да спира 40тонен автомобил", обясни Глосов.

И допълни, че при изпълнението на проекта инженерът определя технологията на изпълнение и приема ограничителните средства и материалите, които се използват.

Заради сигналите от МВР за този пътен участък АПИ е предприела мерки - има ограничения на скоростта и указания, че пътят е хлъзгав.

"Този път е в гаранцията, тя изтича тази година", каза Глосов.

На въпрос защо АПИ или регионалното министерство не е успяло да накара фирмата да извърши ремонт и пет пъти се изпращат писма без отговор, Глосов каза:

"Към момента агенцията е спазила всички процедури, които се изискват по закон. Следващата стъпка, която АПИ е предприела, е по съдебен ред да принуди фирмата.“

Коментари

 's picture

Бобо

Няма такава държава

Документи , проекти , експертизи , реализация , на документи всичко е докарано , той Органа гледа документи , а какво е свършено реално кво го ебе … Абе Глосов нали си в този бранш цял живот , що плещиш глупости , пътят е бил с некачествен асфалт от момента на пускането му , ти тогава какво направи , чете документи и спазва процедури , как цялата ви пътна мафия се пазите един друг , що не излезна някой да каже че Трейс е една печатница за партиини пари , че завалиите не могат да правят пътища , как допускате тази фирма да печели всички обществени поръчки , КАК …..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.