"С решение на Министерски съвет понеделник ще бъде обявен ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге."

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на фейсбук страницата си след тежката катастофа.

"Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина."

16 души загинаха след катастрофата на група екскурзианти от Божурище малко преди балканския град. Движението по Искърското дефиле е спряно.

Президентът Румен Радев изразява най-искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа край град Своге, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Във връзка с трагичния инцидент президентът отменя участието си в тържествената заря-проверка по случай отбелязването на 141 години от Шипченската епопея.тази вечер в град Габрово.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изразява най-дълбоки съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа с автобус в близост до Своге, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

“Покрусена съм от новината за ужасяващия пътен инцидент, при който загинаха български граждани”, заявява Цвета Караянчева. Тя изразява своето съчувствие и искрената си съпричастност. Председателят на парламента пожелава бързо възстановяване на ранените граждани.

Съболезнования във фейсбук написаха и от манастира Седемте престола - мястото, където е била групата туристи:

"Изказваме най -искренни съболезнования на близките на загиналите в тежката автобусна катастрофа край гр.Своге. Молим Бог да прости и упокои загиналите! Само час и половина преди това бяха наши гости!

Бог да прости!"