Юго Лорис, вратарят и капитан на френския национален отбор - световен шампион в Русия, е спипан да кара с алкохол в кръвта и задържан за 7 часа в арест, пишат британските медии.

Информацията е официално потвърдена от лондонската полиция. Засега Лорис и клубът му "Тотнъм" не коментират, единствено стана ясно, че стражът вече няма да носи капитанската лента на "шпорите".

Юго Лорис е задържан миналата нощ (около 02:30 ч) при рутинна проверка в центъра на Лондон. След алкохолна проба, дала положителен резултат, веднага е откаран в арест и задържан. Преди обед е освободен, а пред дома му са го чакали куп репортери. Днес не е тренирал с "Тотнъм", който в понеделник гостува на "Манчестър Юнайтед" в последния мач от третия кръг на Висшата лига.

Лорис е получил обвинение за шофиране при употреба на алкохол и на 11 септември трябва да се яви в съда на Уестминстър, се казва още в съобщението на лондонската полиция.

31-годишният Юго Лорис е в "Тотнъм" от 2012 г. и е изиграл 254 мача за клуба. Седмичната му заплата е 150 000 паунда. Женен е, има две дъщери. Мълчалив и скромен, той минава за един от "тихите" лидери както в националния си отбор, така и в клуба от Северен Лондон.