Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако помощта за братския народ на Чехословакия бе станала не преди 50 години, а днес, вкарването на съветските войски щеше да бъде наречено не "нахлуване" и "окупация", а "чехословашко-руска криза".

ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - б.р.) четири години нямаше да може да открие съветски танкове по улиците на Прага, Шарл дьо Гол щеше да дотича да помирява Брежнев и Дубчек във формата на нормандската четворка в Москва, като признае исканията на Брежнев за "федерализация" на Бохемия и забраната за ответен огън на чехословаците.

Линдън Джонсън щеше да получи Нобелова награда за мир за отказ от изграждане на военни бази във ФРГ, а ФИФА щеше да оближе задника на цялото Политбюро на Футболните игри на добра воля.

За този половин век светът много силно се отучи да нарича нещата със собствените им имена.

-------

* Авторът е руски журналист, живеещ в Украйна. Преди три месеца той инсценира убийството си заедно със службите в Киев, за да бъдат разкрити руски агенти. Коментарът е публикуван в украинския сайт "Обозревател". Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Коментари

Така си е.

Беззъба работа. Не че тогава някой се втурна да им помага. Нито на чехите, нито на унгарците помогнаха. Само се приказваше.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.