Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турция е върнала в България седем души, които са заловени в хотел в стаята на издирвания с червена бюлетина  Димитър Желязков-Очите, предаде Българското национално радио.

По информация на програма "Хоризонт", сред задържаните са общинският съветник в Бургас Бенчо Бенчев, бившият депутат от ДПС Несрин Узун, и още петима. Самият Желязков остава в ареста в Истанбул, като предстоят процедури за екстрадицията му у нас, съобщи БНР.

Предаването е извършено по административна процедура от турските власти на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. 

Седмината имат мярка 24 часа „задържане под стража“. Тепърва ще се изяснява присъствието им в турския хотел и дали са съпричастни към извършването на престъпления.

По екстрадирането на Желязков трябва да се произнесе турски съд и не е ясно кога ще стане това.

Арестите са извършени в хотел на площад Таксим в Истанбул, съобщи Българската национална телевизия.

Турските власти са експулсирали седмината, тъй като са ги преценили за опасни за националната сигурност, защото придружават лице обявено за международно издирване, предаде БНТ.

Всички те са били задържани за 24 часа, а материалите от разпитите им ще бъда предадени на Специализираната прокуратура.

У нас специализираният наказателен съд (СНС) остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража” петима заподозрени от групата на Митьо Очите, задържани в четвъртък.

Венцислав Христов, Йордан Въчев, Иван Найденов, Радослав Николов и Иван Пишиев са обвинени за участие в организирана група за палежи, рекет, побои, изнудване и наркотици, като за техен лидер е сочен Желязков.

Следващото съдебно заседание ще е на 9-ти август. 

Коментари

5-ма безименни?

След години ще ги научим с агентурните им имена! Що ги крият, важни генерали ли се от ДС-бибилиотеката?

Хм

"... заловени в стая на Митьо Очите" Джами, според 24 часа стаята е наета от Бенчев, а Очите е НЕрегистриран гост в нея... Само на пръв поглед е дреболия. Всъщност така се крият Митьовците от Интерпол включително.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.