Пейко Димитров Янков - това е общинският съветник, обявен за общодържавно издирване заради връзка с разбитата преди ден от специализираната прокуратура престъпна група, свързана с Димитър Желязков - Митьо Очите. Последният вече се издирва и от Интерпол - след като е установено, че от известно време е в чужбина. 

Янков е роден през 1977 г. Той е известен първоначално в Несебър с това, че е син на бившия председател на общинския съвет в курортното градче и местен крупен бизнесмен Димитър Янков. Той стана жертва на поръчково убийство през 2007 г. - годината, в която се очакваше да се кандидатира за кмет на Несебър на редовните местни избори. За бизнесмена се твърдеше, че държи около 10% от легловата база в Слънчев бряг - според медийни публикации, беше съдържател и на казина.

Пред същата година - 2007-а - Янков изнесе данни за злоупотреби срещу тогавашния кмет на града Николай Трифонов. Последният се отказа от поста си и бе "спасен" от президента Георги Първанов с консулско назначение в Одеса. 

Янков бе убит със 7 куршума в главата на ул. "Гладстон" в Бургас, когато отива на гости при любимата си. Със съпругата му са разделени по това време, свидетелстват медийни публикации. До днес разследването не е приключено, извършителят и поръчителят са неизвестни, а преди година главният прокурор Сотир Цацаров изиска материалите в София, за да продължи работата по случая.

Димитър Янков се смяташе за един от най-едрите местни хотелиери в Слънчев бряг, който се включва активно в приватизацията на курорта още на старта в средата на 90-те години. Преди това управлява заведения и хотели на дългосрочна аренда.

Началото му като приватизатор е 15 август 1996 г., когато подписва договор за механа “Чучура”, седмица по-късно - за хотел с бар “Хризантема”. И двата имота са купени като обособени части от “Слънчев бряг” АД. През годините фирми с участието на Янков и неговия приятел Йордан Йорданов приватизират отново като обособени части хотелите “Бургас”, “Тракия”, “Несебър” и “Созопол”. Оценката за самия Янков не е еднозначна - да едни е големият бизнесмен, с когото са имали проблеми, за други е бил просто чичо Митко, който е помагал и е инвестирал в града. 

Синът Пейко и сестра му Ивалина наследяват бизнеса на баща си след смъртта му. По това време той има участие в 9 фирми. В момента на името на Пейко в регистрите излизам 8 компании  - всичките са свързани с туристическия бизнес, няма данни да имат задължения към НАП. 

Пейко влиза и в местната политика като общински съветник от листата на регионалната коалиция "Сила" в същата тази 2007 г. есента. Кандидат-кметицата, която довърши мандата на Трифонов до 2007 г. и бе от партията на Димитър Янков тогава загуби изборите. За връзки на семейството с Димитър Желязков също се говори в медийни публикации от години - още от времето, когато бащата е жив.

През 2015 г. след изборите, на които Янков-син отново е водач на листата и става съветник, друг човек от формацията оглавява общинския съве в града. Това е бизнесменът Румен Кулев. Преди това позицията в продължение на 8 години се заема от партия "МОРЕ", за която се твърди, че е партията, подкрепяна от братя Диневи.