Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Одобрението за френския президент Еманюел Макрон е паднало до най-ниската си досега точка ( 39%) от началото на мандата му през май 2017 година заради скандала с шефа на охраната му Александър Бенала, съобщава "Журнал дю диманш".

Макрон губи един процентен пункт в сравнение с юни тази година. Той започна мандата си с 62% одобрение.

Бенала беше уволнен и подведен под отговорност заради любителско видео, което го показва как бие манифестанти на 1 май т.г. в Париж. Главните обвинения към Макрон са, че е прикрил простъпката на подчинения си, въпреки че полицията е сигнализирала за нея.

Изследването на института Ифоп и "Журнал дю диманш" е извършено на два етапа. Първият е на 18  и 19 юли Макрон печели 1 процентан пункт в сравнение с юни (41%), което според социолозите отразява еуфорията от спечелената от Франция световна купа по футбол.

Седмица, след като в. "Монд" публикува разкритията за аферата "Бенала" одобрението за президента пада до 37%, което води до средно 39% за целия месец, пише изданието.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.