Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова на Бузлуджа за предсрочни избори и ляво управление. На събора, на който се събраха, по оценки на "Позитано" 20, над 50 000 членове и симпатизанти на БСП, Станишев обяви, че спасението за България е предсрочен вот.

"Всеки нов ден на управление на това правителство е пагубен за България. Управление от скандал в скандал, от криза в криза. ГЕРБ се провалиха в две основни европейски политики - създаването на равни условия за икономическата активност на хората, която единствено дава силен растеж. И второ - в социалната защита - за децата, за групите в неравностойно положение, за младите, за възрастните, дори за работещите българи. Предсрочните избори са спасителни за България. Само те могат да дадат нова перспектива на страната. Затова БСП трябва да работи, за да предизвика и спечели предсрочни парламентарни избори“.

Според БСП, на поляните на Бузлуджа има близо 50 000 души.

Според него БСП е дала силна заявка с платформата си "Визия за България" - "защото страната има нужда от сериозен разговор за политики, перспектива и бъдеще, а не да затъва от една кръчмарска свада в друга".

Говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева доведе 2-годишния си син.

"Европа се променя, но духат различни ветрове. Ние не искаме да ни сполети съдбата на държавите от Вишеградската четворка, на които ЕС оряза фондовете с една четвърт за следващия програмен период. Нека кажем ясно - България в ядрото, а не в периферията на ЕС! Не молител, а истински пълноправен член на Съюза със своето влияние и лидерски решения! Независимо кога са следващите парламентарни избори, голям тест за всяка политическа сила ще бъдат предстоящите евроизбори (през май догодина - бел.р.). Победа на БСП би довела до промяната, от която България и нейните граждани имат нужда", обяви бившият председател на БСП.

Cнимки за спомен с лидерката Корнелия Нинова.

След него лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова вдигна градуса с: "Шайката си отива, народът остава и той трябва да избере пътя си".

"Държавата ни се управлява от шайка. Тази шайка пороби народа си, открадна България. Тя си създаде правила и закони, които ги направиха безнаказани. Тази шайка посегна и на най-скъпото ни. Всеки, който не е съгласен и критикува, е посочван за враг, провокатор. На всеки такъв му се затваря устата, уволнява се от работа, бизнесът му се преследва".

"Народе, посегнаха на най-святото ни, на правото ни да мислим свободно, да говорим свободно, да бъдем с различно мнение, да бъдем хора с достойнство“, посочи Корнелия Нинова.

В типичния си стил Нинова изреди проблемите - "най-бедни в Европа", "децата ни са с най-ниско образование", "по улиците умират хора, защото болниците са закрити". Унижението, че онези, които съградиха България днес живеят с 200 лева пенсия, каза още тя.

Както винаги, на събора са и депутатите от БСП. На преден план - Весела Лечева, горе вдясно Калоян Паргов.

Продължавайки темата за "Визията за България", определена от политически опоненти като нереалистични мечти, Нинова призова насъбралите се: "Не се отказвайте, колкото и да е трудно. Който и да е срещу нас, имаме своите смели идеи. Бъдете неподкупни, да бъдем последователни, за да ги докараме докрай".

"Възможни ли са нашите "мечти", както ги нарекоха някои опоненти. Възможни са. Не казваме, че ще е лесно. Не казваме, че всичко ще бъде сега и веднага, но трябва да започнем разговора с народа си. Той е - край на прехода, обща национална енергия за друг път на развитие на България“, заяви Корнелия Нинова.

По думите й ще има съпротива, тъй като през тези години е била създадена "политико-олигархична група, която си присвои България и която краде 10 млрд. лева годишно".

"Те няма да отстъпят от благата си. Има прослойка от икономически кръгове, които си купуват политици от всички цветове и няма значение кой управлявате са добре", обяви лидерът на левицата.

"Не може 10-15 души да владеят 70% от земята ни. Да разговаряме да сложим таван на субсидиите, парите да отидат при малките и средните производители, които гледат плодове и зеленчуци, които хранят българския народ. Да говорим за най-големия бич в България - бедността и неравенствата", каза още тя.

Мотото на събора, с който се отбелязват 127 години от създаването на БСП, е "За по-добър живот - нашата кауза е България".

На събора Нинова връчи наградата "Димитър Благоев" на бившия министър на културата Георги Йорданов и Мерсия Макдермот. Тя бе присъдена от Националния съвет на партията на 21 юли 2018 г.

След речите следва концерт на Горан Брегович. А преди него пяха други изпълнители - Дани Милев, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов.

Коментари

...

Нищо няма да промените или поне няма да е съществено. С представителната фасадна демокрация видяхме докъде сме я докарали - проблемът е самата система, а не кадрите в нея. Единствената смислена и полезна промяна е въвеждането на директна демокрация по швейцарски модел, както и безусловен базов доход за всеки български гражданин на територията на страната ни, е-управление и енергийно ефективна икономика. Суверенът трябва да има последната дума по всяко управленско решение, защото от него произтича властта в страната, а не от някаква шайка, които се мислят за вечни и богоизбрани.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Жегата те е напекла здраво !

Жегата те е напекла здраво ! 100 лв месечен базов доход по 7 млн население прави 700 млн месечно 700 млн по 12 месеца прави 8,4 млрд годишно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И това при месечен базов доход от 100 лв

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.