Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият британски министър за Брекзита Доминик Рааб предупреди, че Лондон може да не плати т.нар. сметка по развода с ЕС, възлизаща на 39 милиарда британски лири (51 милиарда долара), ако не бъде постигнато търговско споразумение с евросъюза, предадоха световните агенции.

Пред британският вестник "Сънди телеграф" Рааб посочи, че трябва да има "обвързаност" между това Великобритания да плати сумата за излизането си от евросъюза и възможността за изграждане на нови отношения с ЕС. Той се позова на член 50 от Лисабонския договор, който урежда процедурата за напускането на блока. 

Член 50-ти изисква, когато преговаряме по споразумението за напускане, да има бъдещо рамково споразумение за новите отношения, които ще имаме с ЕС в бъдеще, така че двете неща са свързани, подчерта Рааб пред изданието.

Той допълни, че не може едната страна да изпълнява своите ангажименти по сделката, а другата - не, или пък да се бави, или да не поема ангажименти.

Рааб замени предишния британски министър за Брекзита Дейвид Дейвис, който подаде оставка преди две седмици в знак на протест срещу плановете на премиера Тереза Мей за "мек" Брекзит, припомня Асошиейтед прес.

Великобритания и ЕС все още са далеч в постигането на съгласие по условията на ново търговско споразумение. Освен това Консервативната партия на Мей не е единна в позицията си каква политика за Брекзита да подкрепя. 

През май консервативното правителство на премиера Тереза Мей обяви, че няма да обвързва плащането с бъдещите търговски отношения с ЕС. 

Оттогава насам обаче кабинета напуснаха предишният министър за Брекзит Дейвид Дейвис и първият дипломат Борис Джонсън.

Рааб каза, че член 50 от Договора за ЕС, който обусловява излизането на страни от организацията, обвързва сметката при излизането със сключването на търговско споразумение. 

Коментари

Естествено че няма да плати,

Естествено че няма да плати, за какво да плаща. Да има оня пияндур за срещи с извънземни лидери ли?

Интересно как в Лондон виждат само едната страна! на нещата!

А хилядите загуби които ЕС ще трябва да понесе, само защото една от страните решава да не остане лоялна на договорите за обвързване в съюза? А загубите които ще се получат за промяната на целия подход, конструкция, взаимозависимост и съгласуваност и др. и др. Та нали с излизането на Англия се променя базата на всички изчисления и съображения за изграждане структурата на този съюз. Сега цялата структура ще трябва да се променя.....Да не говорим и за допълнителните проблеми, които човечето със слама на главата от Вашингтон сега носи заради заядливият си и инатлив манталитет.

Неизбежно е да се разберат.

Неизбежно е да се разберат. Аз на мястото на британците не бих плащал. Откъде накъде - тия в Брюксел какви са? Вижте, че цял ред държави вече просто ги игнорират - Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, България, Словения, Хърватия, Австрия, Унгария ... Може да пропускам някои. Само една Италия ги накара да клекнат сто пъти и да направят 200 лицеви опори.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.