Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ГЕРБ водят клеветническа кампания, заяви депутката от БСП Елена Йончева по повод твърденията на управляващите, че има обща фирма с офшорка на банкера Цветан Василев.

"Това няма да ни спре да продължим разследването за къщата в Барселона", заяви Йончева.

Това е първото споменаване от политик в Народното събрание на израза "къщата в Барселона". Става дума за анонимна кампания в социалните мрежи, която публикува видео материали и документи срещу премиера Бойко Борисов. Преди няколко седмици е създадена фейсбук страницата "Да спрем разграбването на България". Тя публикува два видео клипа, които разказват за къща в Барселона на стойност 2,9 млн. евро, в която живее бившата Мис Бикини Борислава Йовчева, заедно с 6-годишния си син и родителите си.

Публикуваните документи от търговски регистри в Испания и Кипър показват, че къщата е собственост на бащата на Йовчева, а парите са преведени от офшорни компании, свързани с български бизнесмени, някои от които в близки отношения с Борисов. Анонимните клипове намекват и за по-близки отношения на премиера с Йовчева, но за това няма публикувани доказателства. Няма представени доказателства и за връзка на Борисов с някоя от цитираните в документите фирми. 

Думите на Елена Йончева от днес са първото припознаване на кампанията - досега никой не заставаше зад нея. Премиерът нарича целия сюжет "фалшива новина".

"Всичко останало ще чуете в съда, това е една клеветническа кампания", каза Елена Йончева.

Досега БСП не е признавала връзка със серията публикации. По-късно Йончева уточни, че от левицата правели отделно свое разследване.

Коментари

Друг е проблемът

На всички разследващи и медии очакващи някой да се възмути трябва да им стане ясно едно, още от сега - дори да се докаже вина на Борисов, дори с куфарче да го хванат как напуска държавата, хората просто пак ще го изберат на избори. Половината няма да повярват, половината ще си кажат "ама кой друг", третата половина ще им ги брои Цветанов гласовете от чувалите. В територията на думи не се вярва, всеки знае за него си.
 's picture

д-р Петрoff

Това с Борисов, си е компромат в стила на БСП/ДС.

Пришиват го за някоя миска и той да доказва,че не я познава. Очаквам да се продължи с снимки от някакъв банкет, на който са присъствали и двамата... и все в този дух. А алкохоличката Йончева, тъпа и елементарна, е много удобна за всякаква мръсна работа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.