Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатката от БСП Елена Йончева е имала обща фирма с офшорка на банкера Цветан Василев, разкриха в парламента депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и бившият народен представител от ГЕРБ, сега "журналист" Антон Тодоров.

Става дума за "Офроуд" ООД - обща фирма между "Авторска телевизия" ЕООД на Йончева и "Дарик Трейдинг Лимитед", регистрирана на Британските Върджински острови. От общия капитал от 10 000 лв фирмата на Йончева внася 5000 лв, а офшорката - 315 000 лв, подчерта Добрев.

Връзката между Цветан Василев и Dalee Trading Limited ГЕРБ-ерите открили в статия на "Капитал" за офшорните владения на Цветан Василев. В нея фирмата е в списък от компании на банкера, посочени в делото за КТБ.

"Според медийната публикация, Елена Йончева има общ бизнес, 50/50, с Цветан Василев. Всички тези документи са публична информация.

Целта ни не е да правим скандал и да атакуваме някого, а да ви уведомим, че на базата на тези документи внасяме сигнал в прокуратурата, в КПКОНПИ (мегаоргана, който се занимава с корупция и конфликт на интереси - б.р.) и в НАП за проверка", заяви Добрев.

От ГЕРБ ще питат дали има данни за пране на пари или за други закононарушения.

Разбира се, бившият депутат Антон Тодоров коментира темата с по-цветист език.

"Изключително скандален факт - дали някой на вас ви е давал такива пари? Очевидно става въпрос за човек, избран от главния в КТБ", отбеляза той за Йончева. "Питаме главния прокурор - дали става дума за източване на пари от КТБ?"

С тази офшорка е станало източването на банката, отбеляза Тодоров. 

"БСП превърнала ли се е в криминална платформа?", попита той.

И не пропусна да покаже доказаните си стихоплетски умения:

"Имам усещане, че една кака от БСП е с двата крака в батака."

От БСП все още не са реагирали на обвиненията.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Въй, въй ама и въх...

Тони Шайката на амбраурата.. Тъй де!!! 157 хил. Евро са си повече от 2.9 барЦелонски милиона. Откъдето и да го погледнеш.. А за КТБ 350 хил лева са си повече от накакви си милиарди.. И що ли Шайката мълчи като п... за 67-те милиона на Сталийски. Дето сега синдиците го откупуват от него за 200 хил.лв. 66.8 милиона не са ли източвали банката. Туй като що ли го писах..
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Абе той и Сашко Сталийски

беше съдружник на Цветан Василев с едни милиони на личен влог, ама за връзката му с Борисов шайкаджията нещо стана много мълчалив, откакто заработи за мутрата. Гадно е да се ровиш в екскрементите Антоне - рано или късно винаги ще се омацаш.
Darina Ivanova's picture
Darina Ivanova
SummerDreams

?!

Кой бил съдружник на Василев , нека го накажем, ама какво правим със самият Василев, защото по последна информация си живее в огромна къща и се радва на свободата си

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.