Златан Ибрахимович явно ще изпълни желанието на Дейвид Бекъм в загубения облог между двамата за четвъртфинала Швеция - Англия (0:2) на Световното.

"Дейвид Бекъм, идвам. Поздравления", лаконично написа Златан на черен фон в профила си в инстаграм.

Часове по-рано двамата се обзаложиха в социалните мрежи, а предизвикателството дойде от шведа. Той предложи на Бекс, който наскоро се сдоби със свой футболен клуб в Маями, да го почерпи с вечеря където поиска, ако Англия победи. Но при успех на сънародниците му иска Бекъм да му купи каквото си пожелае от ИКЕА.

Бившият капитан на Англия отвърна, че няма да щади пари за обзавеждането на новото имение на Ибра в Лос Анджелис. Ако Англия спечели обаче желанието му е да види доскорошният голмайстор на "Тре крунур" облечен с фланелка на Англия на "Уембли" за мач на тима. И да похапне риба и чипс на стадиона по време на почивката.

Ибрахимович, който се отказа от националния отбор преди две години, а през зимата премина в "Лос Анджелис Галакси", отдаде заслуженото на сънародниците си за достигането до най-добрите осем на първенството.

"Всеки един играч трябва да получи златна топка в Швеция. Това, което направиха, ще бъде запомнено завинаги. Благодаря ви за шоуто", написа Златан във фейсбук.

 

 

Уейн Руни, който преди дни също отиде в САЩ и подписа с "Ди Си Юнайтед" от Вашингтон, реши да се пошегува с бившия си съотборник, като му предложи чат, ако се чувства зле след загубата на Швеция.

Дейвид Бекъм пък публикава видео как и той пее песента "Футболът си идва у дома" - един от химните на английските запалянковци. Същото направиха и други бивши национали, а сега анализатори на Би Би Си - Гари Линекер, Алън Шийрър и Рио Фърдинанд.

Шийрър показа как триото празнува победата на Англия в хотелска стая в Москва.